Šutila je 9 godina: Jelena Rozga boluje od neizlječive bolesti

Šutila je 9 godina: Jelena Rozga boluje od neizlječive bolesti

Iako je aktivna na pozornici i van nje, na prvi pogled nikada ne biste rekli da pjevačica Jelena Rozga ima problema sa zdravljem.

 

Da nešto nije u redu s njezinim tijelom popularna pjevačica Jelena Rozga shvatila je prije devet godina, a sada je i napokon progovorila o svojem poremećaju hormona.

Tada joj je liječnik potvrdio kako ima poremećaj rada štitne žlijezde koji uzrokuje probleme s kilogramima i kožom. Poremećaj nije moguće izliječiti, no zato ga se može držati pod kontrolom što potvrđuje i sama Jelena.
Jelena Rozga održala tradicionalni koncert u Splitu i osvrnula se na tračeve o vezi s Milanom Popovićem

‘Krajem 2006. godine osjetila sam promjene na svom tijelu. Pretjerano umaranje, gubitak težine i veliki problemi s kožom. To je bilo baš u periodu kada se moj život mijenjao, kada sam otišla iz grupe Magazin i započela solo karijeru. Odlučila sam ispitati promjene s medicinske strane, i nažalost, dijagnosticirana mi je hipertireoza’,  ispričala je Rozga za magazin srpski Hello!.

Što je hipertireoza?

Hipertireoza je inače pretjerana aktivnost štitne žlijezde, a pacijenti moraju svakodnevno uzimati hormonsku terapiju koju propisuje liječnik. Tako je i s pjevačicom Jelenom Rozgom koja svoju bolest drži pod kontrolom i ne ometa je u pjevačkoj karijeri i brojnim nastupima.

Najčešćim uzrokom hipertireoze smatra se tzv. Gravesova bolest, poznata još pod nazivom Basedowljeva bolest. To je autoimuni poremećaj, što znači da se radi o poremećaju pri kojem, iz zasad nepoznatih razloga, imunološki sustav pogrešno prepozna normalno, zdravo tkivo vlastitog organizma kao nepoznatog uljeza te ga napada.

/dnevnik.hr

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY