Trikovi za ljenčine: Očistite stan na najbrži i najlakši način
tebranona

Trikovi za ljenčine: Očistite stan na najbrži i najlakši način

1. Prašina
Prebrišite bilo koju površinu s maramicom za sušilicu rublja. Osim ugodnog mirisa maramica ima i antistatičko svojstvo zbog čega će sakupiti i najsitnija zrnca prašine, ali i spriječiti njezino daljnje sakupljanje.

2. Osvježivač prostora

Ovaj trik idealan je za sve one koji se griju ili hlade uz pomoć klima uređaja. Umjesto klasičnog osvježivača prostora u spreju ili na struju upotrijebite miris za automobil. Nataknite ga na klima uređaj ili ventilator i svaki puta kada ga upalite vaš će prostor ugodno zamirisati.

3. Igračke
Na dječjim igračkama ili onima za kućne ljubimce sakupljaju se brojne bakterije. No ovaj problem možete riješiti uz pomoć perilice suđa. Jednostavno ubacite gračke u perilicu te ih na višoj temperaturi. To vrijedi isključivo za gumene i plastične igračke, dok plišane i platnene nisu prikladne za ovakav oblik pranja.

4. Mikrovalna pećnica
Želite li dezinficirati i oprati vašu mikrovalnu pećnicu sve što vam je potrebno je keramička posuda i jedan decilitar alkoholnog octa. U posudu ulijte ocat te je stavite u mikrovalnu. Upalite pećnicu na 10 minuta na najvišu temperaturu i problem je riješen.

5. Blender
Ne čekajte da se ostaci smoothieja skore već odmah nakon korištenja napravite sljedeće. Nakon korištenja, u posudu za blender ulijte vruću vodu i dodajte malo deterdženta za suđe. Upalite blender na kratko te nakon toga isperite posudu.

/zadovoljna.hr

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY