UMIRAĆEMO OD TEMPERATURNOG ŠOKA: Ljudima će PUCATI SRCE kad se temperatura sa...

UMIRAĆEMO OD TEMPERATURNOG ŠOKA: Ljudima će PUCATI SRCE kad se temperatura sa 35 spusti na 17…

Temperaturni šok koji će nas zadesiti narednih dana može biti veoma opasan po naše zdravlje, upozoravaju ljekari koji tvrde da će i najzdravijim ljudima biti teško…

 

Danas i sutra temperatura će ići i do 35 stepeni, a onda će se za nepuna 24 sata spustiti za čak 15 stepeni! Ljekari kažu da ni najzdravijima neće biti lako, a kamoli hroničnim bolesnicima!Meteorolozi upozoravaju da se ni nakon te drastične promjene vrijeme neće stabilizovati i da će nastaviti da oscilira, pa će tako u nedjelju 10. maja biti preko 30 stepeni, a subjektivni osjećaj biće kao da je 38, dok će u ponedjeljak biti samo 17!Zdravko Mijailović, kardiolog sa VMA kaže za “Naše novine” dateški i hronični bolesnici moraju striktno da se pridržavaju upustva ljekara.

– Vremenska klackalica najteže će pasti bolesnicima sa oslabljenom lijevom komorom srca, onima koji su preživjeli infrakt pa su sada nestabilni, kao i onima sa opasnom aritmijom i anginom pektoris. Budući da u momentu kada temperatura dostigne 35 stepeni ljudski krvni sudovi se rašire, a onda kada temperatura u kratkom roku padne oni se skupe, što je jako opasno – kaže on.Ljekar naglašava da bi i zdravi ljudi mogli da osjećaju tegobe, kao što su bolovi u mišićima i kostima, vrtoglavicu, nagle promjene raspoloženja, umor, pospanost, itd.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY