Prestanite odmah! TOP 10 razloga zašto biste trebali prestati konzumirati cigarete
tebranona

Prestanite odmah! TOP 10 razloga zašto biste trebali prestati konzumirati cigarete

10 razloga zašto biste trebali prestati konzumirati cigarete…

1. Bit ćete manje anksiozni. Iako neki pušači vjeruju kako ih cigareta smiruje, istraživanja potvrđuju kako prestanak pušenja može dugotrajno i značajno smanjiti osjećaj tjeskobe.

2. Zdrava oralna šupljina. Prestanete li pušiti automatski je manje rizika za dentalne probleme kao što su kamenac i bolesti desni ali i opasnijih stanja poput raka. U usporedbi s bivšim pušačima, pušači su imali 1,5 puta veći rizik od razvoja najmanje tri bolesti u ustima, piše Ljepota.

3. Seksualni život će vam biti bolji. Istraživanja su pokazala povezanost pušenja i smanjenog libida i kod žena i kod muškaraca. Nikotin može uticati čak i na želju pasivnih pušača.

4. Sačuvat ćemo kožu. Ako želite da vam koža bude glatka, ostavite se cigareta. Pušenje utiče na boju tena, povećava opuštenost kože, a odgovorno je i za bore oko usana. Podatak koji bi vas mogao učvrstiti u odluci da prekinete pušiti: vaša će koža izgledati puno bolje samo mjesec i po nakon vašeg “zbogom” cigareti.

5. Imat ćemo gušću kosu. Ako volite svoju kosu, vrijeme je da se riješite cigareta. Istraživanja su povezala pušenje s povećanim rizikom od muške ćelavosti. Čak i nakon uzimanja u obzir drugih rizičnih faktora kad je ćelavost u pitanju, poput dobi, kontinuirano pušenje u velikim količinama (barem 20 cigareta dnevno) i dalje utječe na povećan rizik od gubitka kose.

6. Raspoloženje će nam se popraviti. Prestanak pušenja učinit će vas sretnijom osobom. Naime, pušači nikad nisu bili sretniji nego kada su prestajali pušiti, čak i ako su se kasnije vratili ovoj navici.

7. Proslavit ćemo više rođendana. Prestanak pušenja u srednjoj dobi pomaže ljudima da žive duže.

8. Poboljšat ćemo šanse za trudnoćom. Ako pokušavate ostati u drugom stanju, jedna od najboljih stvari koju možete učiniti je prestati pušiti. Pušačice imaju 60 posto veći rizik od neplodnosti.

9. Više ćemo uživati u hrani. Ako ne volite hranu bez okusa – nemojte pušiti.

10. Financijski oporavak. Posljednji, ali ne i manje važan razlog za prestanak pušenja – cigarete će vam donijeti znatnu financijsku uštedu!

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY