GLADOVANJEM TIJELO ‘POJEDE’ TUMOR ILI KARCINOM U SEBI!?
tebranona

GLADOVANJEM TIJELO ‘POJEDE’ TUMOR ILI KARCINOM U SEBI!?

Poznati su mnogi načini borbe protiv ove zloćudne bolesti no jeste li znali da je “obično” voće i povrće možda najbolje oružje? Glavna ideja ove terapije je gladovanje u trajanju od 42 dana, uz redovno i disciplinirano uzimanje propisanih sokova od povrća i odgovarajućih čajeva

Svi znamo da mnogi čajevi imaju ljekovito djelovanje. Ali mogu li čajevi i sokovi izliječiti ono što se smatra neizlječivim?

– Da – kaže Dr. Rudolf Breuss, poznati austrijski stručnjak za narodnu medicinu. Njegova terapija? Gladovanje!

Zloćudna oboljenja, sve vrste karcinoma i zloćudnih tumora, klasična medicina uglavnom pokušava liječiti zračenjima i hemoterapijom. Dobro su nam poznati svi negativni učinci tih agresivnih terapija koje osim kancerogenih ćelija razaraju i zdravo tkivo, te na taj način dodatno oslabljuju bolesni organizam. Upravo zbog toga trebalo bi pažljivo proučiti sve pokušaje da se kancerogeni procesi savladaju na što prirodniji način.

Najznačajniji pomak u tom području učinio je iskusni stručnjak za narodnu medicinu, Rudolf Breuss iz Bludenza u Austriji. On je tvorac sistema prirodne terapije protiv zloćudnih bolesti koja se zasniva na gladovanju. Terapiju gladovanjem zastupao je još prije 60 godina dr. Otto Buchinger, a Rudolf Breuss je istu terapiju poboljšao u najširem mogućem smislu i učinio sve da je prilagodi našoj današnjoj civilizaciji.

Breussovi principi

Osnovni principi njegovih metoda su gladovanje i upotreba biljnih čajeva i sokova od svježeg povrća. Ovi principi se zasnivaju na naučnim osnovama. Tokom gladovanja tijelo se oslobađa svega što je u većoj količini akumulirano u njemu i svega što mu je strano. Unošenje odgovarajuće količine tekućine i biljnih čajeva utječe direktno na metabolizam i uklanjanje proizvoda metabolizma iz ljudskog organizma. Breuss kaže da za vrijeme terapije gladovanjem tijelo mora samo “pojesti” tumor ili karcinom u sebi.

Svi ovi principi utječu na jačanje općih odbrambenih snaga organizma, pa i imunološkog sistema. Tako ojačan, organizam je spreman suprotstaviti se svakoj bolesti, pa i onoj koja se za sada smatra neizlječivom.

Prema vlastitim iskazima, Breuss je svojom terapijom izliječio oko 10.000 ljudi. Također, Breuss je objasnio da je uspjeh izostao ako su bolesnici već bili liječeni hemoterapijom ili zračenjem. To znači da prirodni način liječenja može imati uspjeha samo ako čovjekov imunološki sistem nije prethodno bio oštećen jakim hemijskim sredstvima.

Breussova terapija

Glavna ideja ove terapije je gladovanje u trajanju od 42 dana, uz redovno i disciplinirano uzimanje propisanih sokova od povrća i odgovarajućih čajeva. Najbolji način primjene takve “totalne terapije” jeste korištenje sokova koje ste sami iscijedili ako raspolažete nešpricanim, biološki uzgojenim povrćem. Ako ne, treba nabaviti sokove u boci, specijalno napravljene u svrhu terapije, pod nazivom “Biotta”.

Za vrijeme terapije pacijent izgubi pet do petnaest kilograma ali se dobro osjeća. Kako bi se bolesnik navikao na sok, dobro je da nekoliko dana prije početka totalne terapije uz redovnu hranu pije oko 2,5 decilitara navedenog soka dnevno.

Za životne funkcije je neophodno samo 1,25 do 2,5 decilitara soka dnevno. Najbolje je piti po jednu kašiku, polako, ne gutati odmah, tako da se sok pomiješa sa slinom u ustima. Dnevno ne smijete popiti više od pet decilitara soka.

Upute za “totalnu terapiju”:

Čaj za bubrege (pola šoljice). Piti ujutro, polako, odmah poslije ustajanja.

Oko 30 – 60 minuta kasnije popiti pola šoljice čaja kadulje.

Poslije idućih 30 – 60 minuta, popiti jedan gutljaj soka od povrća.

Poslije 10 – 15 minuta uzeti jedan do dva gutljaja čaja od zdravca.

Sve čajeve treba piti bez šećera i drugih dodataka. Čaj za bubrege podijelite u tri dijela. Prvi dio popijte ujutro kao što je već rečeno, drugi dio u podne, a treći navečer neposredno prije spavanja, svaki put po pola šoljice.

Nakon čaja od zdravca uzmite decilitar i pol plućnog čaja (trputac), a nakon 10 do 15 minuta čaj od nevena.

Predviđeno je da se sok i čajevi uzimaju u krug (2-3 čaja, pa 1-2 gutljaja soka i tako naizmjenično do kraja dana). Od čaja do čaja, ili od čaja do soka i obratno, treba proći barem 15 minuta. Sok treba uzeti najmanje 1,25 decilitara, a najviše 5 decilitara dnevno.

Čaj za bubrege treba piti prve tri sedmice, pa napraviti tri sedmice pauze, pa opet tri sedmice ga uzimati.

Čaj od kadulje može se konzumirati što više.

Čaj od kadulje: veliku kašičicu kadulje kuhajte 3 minute u 5 dcl vode. Sklonite čaj s vatre, dodajte po jedan prstohvat kantariona, matičnjaka i metvice, poklopite i ostavite 10 minuta.

PRIPREMA

Čaj za bubrege

Pomiješajte 15 g preslice, 10 g koprive i 10 g kantariona. Jedan prstohvat mješavine prelijte s 1,25 dcl vrele vode i ostavite da stoji 10 minuta. Procijedite u veću posudu, na talog od čaja dodajte 2,5 dcl vrele vode i kuhajte 10 minuta, te tako skuhan čaj procijedite i dodajte prethodnoj količini.

Čaj od zdravca

Jedan prstohvat zdravca prelijte s 1,25 dcl vrele vode i ostavite 10 minuta. Svakodnevno pijte samo jednu šoljicu čaja, gutljaj po gutljaj.

Plućni čaj

Pomiješajte jednake dijelove muškog i ženskog trputca i islandskog lišaja. Prstohvat mješavine prelijte s 1,25 dcl vrele vode i ostavite 10 minuta.

SAVJET PLUS

Ako se radi o tumoru, uz navedenu terapiju možete dva sata stavljati i obloge od oparene preslice na predio tumora, dva puta dnevno. Kao oblog može poslužiti i tinktura švedske grenčice.

Važni savjeti oboljelima od zloćudnih bolesti

prestanite pušiti
prestanite piti alkohol
jedite mnogo voća i povrća
izbjegavajte meso, te suhomesnate i konzervirane proizvode
odrecite se bijelog brašna, bijelog šećera, te svih proizvoda koji ih sadrže
vodite računa o urednoj probavi i redovnom pražnjenju crijeva
vodite računa o dovoljno tjelesnih aktivnosti s mnogo boravka na svježem zraku

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY