I za vlastite aranžmane možete ugovoriti putno osiguranje

I za vlastite aranžmane možete ugovoriti putno osiguranje

Muž i ja planiramo putovanje u Španjolsku u vlastitom aranžmanu. Avionske karte i smještaj planiramo kupiti putem interneta, no strah nas da bismo u zadnji čas, zbog posla ili bolesti, morali odgoditi putovanje. Možemo li, kada radimo vlastiti aranžman, bez problema ugovoriti putno osiguranje? Ako je odgovor potvrdan – što sve trebamo imati i koja je opcija najisplativija?
odgovor savjetnika

Pokriće otkaza putovanja može se ugovoriti i kada se putovanje organizira u vlastitom aranžmanu. Potrebno je priložiti dokument na temelju kojeg se može utvrditi cijena uplaćenog smještaja i avionskih karata.

Najisplativija opcija je ugovaranje obiteljskog putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja. Naime, ako se ugovara otkaz bez putnog zdravstvenog osiguranja, premija se uvećava za 100 posto. Zato je bolja opcija ugovoriti putno zdravstveno osiguranje zajedno s osiguranjem od otkaza.

Ono o čemu je potrebno voditi računa je da u slučaju nastupa osiguranog slučaja (u slučaju otkaza puta), osiguravatelj isplaćuje 90 posto iznosa koji je osiguranik uplatio u trenutku ugovaranja police. Drugim riječima, ako je do ugovaranja police uplaćeno 2/3 aranžmana, u slučaju otkaza biti će isplaćeno 90 posto tog iznosa.

Inače, po pojedinačnoj polici za inozemstvo paketom putnog osiguranja možete ugovoriti sve što je potrebno tijekom putovanja:

putno zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo
osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)
osiguranje od privatne odgovornosti
osiguranje prtljage
osiguranje otkaza putovanja.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY