SNIMAK KOJI JE UŽASNUO INTERNET: Vrisci i urlici dok saobraćajci privode ženu!...

SNIMAK KOJI JE UŽASNUO INTERNET: Vrisci i urlici dok saobraćajci privode ženu! (VIDEO)

Ona je na zemlji dok dvojica policajaca pokušavaju da joj stave lisice na ruke. Za to vrijeme stariji muškarac viče “pustite ženu da ustane… slomili ste joj ruku” i vadi telefon da slika ili da snimi događaj. U tom trenutku prilazi treći policajac koji ga gura sa lica mjesta i nešto kasnije ga udara po ruci u kojoj drži telefon, piše kurir.rs

U isto vrijeme čuje se žena koja viče “saobraćajci vuku ženu po ulici… zovite 192″. Čitavu dramu zabilježio je prolaznik kome je drugi policajac prilično grubo rukom poklopio telefon i tražio da mu ga preda. U opisu snimka stoji da je policija u jednom vojvođanskom mjestu hapsila ženu koja je imala ljetnje gume. Za kratko vrijeme snimak je vidjelo više od 300.000 osoba, a uslijedilo je i nekoliko stotina komentara. Većina njih odnosi se na brutalnost policajaca prilikom privođenja žene.

Ono što smo uspjeli da saznamo jeste da se drama odigrala preksinoć u Višnjičkoj banji i da je policija zapravo hapsila ženu Ž. V. (43) koja je u vidno alkoholisanom stanju vozila automobil.

Tokom redovne kontrole saobraćajna policija zaustavila je automobil kojim je upravljala žena. Bila je u vidno alkoholisanom stanju i saobraćajci su tražili da uradi alko test. Međutim, ona je to odbila. Policajci su bili prinuđeni da je privedu, ali se ona i tome opirala. Svađala se, psovala i prijetila policajcima – objašnjava izvor Kurira upoznat u cijeli slučaj.

Kako se na snimku vidi da su pored saobraćajaca na terenu bile i policijske patrole naš sagovornik navodi da su ih saobraćajci zvali baš zbog toga što je postajalo opiranje ali i miješanje prolaznika.

Niko od njih nije znao o čemu se zapravo radi, saobraćajci su obavjestili patrolu da postoji mogućnost da će imati problema prilikom privođenja i da im je neohodna asistencija kolega – objasnio je naš sagovornik.

U MUP- u su za Kurir potvrdili da su upućeni u cijeli slučaj i da je sektor unutrašnje kontrole započeo istragu povodom snimka.

Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju policijskih službenika protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mjere. O svemu je obavješten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv žene podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog spriječavanja službenog lica u vršenju službene radnje. Ministarstvo unutrašnjih poslova neće tolerisati nezakonita postupanja policijskih službenika, ali takođe neće dozvoliti da ih bilo ko ometa u obavljanju dužnosti – istakli su u MUP-u.

Izvor: kurir.rs

Comments

comments

NO COMMENTS

Comments are closed.